Kosten

Voor haptotherapie heb je geen verwijzing nodig van je huisarts. Een consult haptotherapie kost € 80 en duurt 1 uur.
Bij een coachingsconsult wordt BTW gerekend.
Afspraken die uiterlijk 24 uur van te voren worden afgezegd worden niet in rekening gebracht. Je kunt dit doorgegeven door middel van een mail, telefoon (eventueel voicemail) of Whatsapp.

Je ontvangt na elk consult een rekening. Deze kun je contant of per overschrijving betalen. Bijna alle zorgverzekeraars vergoeden haptotherapie geheel of gedeeltelijk. Haptotherapie valt onder de aanvullende verzekering (complementaire gezondheidszorg). Het is afhankelijk van je zorgverzekeraar hoeveel je vergoed krijgt.

Zie ook: vergoeding per verzekering

Kwaliteitswaarborg

De Vereniging van Haptotherapeuten VVH is de landelijke beroepsvereniging van geregistreerde GZ-Haptotherapeuten in Nederland. De VVH staat garant voor de kwaliteit van de beroepsuitoefening van haar leden. Daarom heeft de VVH het Register van GZ-Haptotherapeuten ingesteld om de kwaliteit van haptotherapie, uitgeoefend door de bij haar aangesloten leden, te garanderen. De GZ-Haptotherapeut is werkzaam in de (eerstelijns) gezondheidszorg. Hij/zij heeft na een door het Ministerie van OCW erkende HBO/WO vooropleiding gezondheidszorg/welzijnszorg een door de VVH geaccrediteerde en SPHBO erkende opleiding Haptotherapie afgerond en voldoet aan de aanvullende eis van medische en psychologische basiskennis op HBO niveau. Voor opname in het Register van GZ-Haptotherapeuten gelden verder nog verplichtingen ten aanzien van tuchtrecht, beroepsaansprakelijkheid, praktijkinrichting en verplichte individuele en collectieve nascholing. Gedrags- en ethische regels zijn vastgelegd in de Beroepscode GZ-Haptotherapeut. Verder zijn het domein van de haptotherapie en de beroepscompetenties van de GZ-Haptotherapeut omschreven in respectievelijk de Domeinbeschrijving Haptotherapie en het Beroepscompetentieprofiel GZ-Haptotherapeut.

Mijn registratienummer is 16 A.
Meer informatie kun je vinden op:
www.haptotherapeuten-vvh.nl

 

Contactgegevens praktijk

Praktijk voor haptotherapie Asten
Eikelaar 127
5721 DG ASTEN

Telefoon: 06 41 66 81 66
e-mail: info@haptotherapie-asten.nl

AGB code therapeut 90-024796
AGB code praktijk 90-03668
KvK 17250833

Openingstijden

Werkdagen van 9.00 – 17.00 uur en eventueel om 19.00 uur.