Ervaringen

Hier lees je ervaringen van mensen die ik heb mogen begeleiden met haptonomie.

Jos

Al jaren heb ik last van buikpijn gehad, zonder dat er een oorzaak voor is gevonden. Mijn huisarts zei dat het tussen mijn oren zat en maar naar een psycholoog moest gaan. Na een half jaar psychotherapie ben ik eigenlijk niet veel opgeschoten. Oké, ik weet dat mijn klachten erger worden als ik me druk maak en me dan moet ontspannen (mindfulness), maar daar was ik inmiddels ook zelf wel achter. Een vriend van mij bracht me op het spoor van haptotherapie, maar ik had er eerlijk gezegd weinig vertrouwen in om weer naar een “peut” te gaan.

Het was heel anders dan bij de psycholoog. Frans is heel doortastend en liet me ervaren dat mijn buikpijn een symptoom van een onderliggend probleem is. Door dit te laten voelen wat er gebeurde in ons contact kreeg ik een dieper inzicht. Nu weet ik dat ik me steeds aanpas en hierdoor mezelf kwijtraak en spanning opbouw. Maar dit inzicht was niet voldoende.

Gelukkig hebben we oefeningen gedaan, die ook heel herkenbare situaties zijn in mijn eigen leven. In 4 keer bij Frans heb ik mezelf beter leren kennen en is mijn zelfvertrouwen is enorm gegroeid.

Super blij mee en geen buikpijn meer;-)

Mark en Julia

We zitten in een hectische periode van ons leven (allebei druk werk, kids van 12 en 10 jaar). We leefde steeds meer ons eigen leven en hadden eigenlijk weinig oog meer voor elkaar. Steeds meer ruzie met elkaar en elkaar niet meer kunnen vinden. Toen onze oudste huilend vroeg of wij gingen scheiden beseften we dat we iets moesten gaan doen.
Op advies van vrienden zijn we bij Frans uitgekomen. Wat een aparte ervaring. Hij is heel vriendelijk en open waardoor al snel een vertrouwensbasis was gelegd. Met een paar simpele oefeningen die we samen moesten doen, wist hij precies onze “kracht” bloot te leggen. In een keer werd helder wat maakte dat we elkaar zo slecht verstaan op het moment van ruzie. De keer daarop had hij een oefening verzonnen waarbij we alle twee uitgedaagd werden om buiten onze comfortzone te stappen. Dat was best wel confronterend. Maar door erbij te blijven, ons steeds te gidsen om naar elkaar toe te bewegen in plaats van ontwijken en verwijten, zijn onze ogen naar elkaar weer geopend. We hebben na 4 sessies er vertrouwen in dat het goed komt. We hebben elkaar weer gevonden en hebben geleerd om op een andere manier met elkaar te communiceren.
Kom je er samen niet meer uit dan is Frans een echte aanrader!

Kees

Ben je op zoek naar een training om je team op een hoger plan te krijgen? Dan moet je bij Frans zijn. Zijn jarenlange ervaring in het werken met teams komt tot uitdrukking in zijn aanpak. Heel praktisch en direct toepasbaar.
Frans is een kei om de angel uit het probleem te trekken. In no time legt hij bloot waar we al tijden om heen draaien. Met een liefdevolle confrontatie weet hij ieder aan te spreken in zijn kracht. Een eye-opener om te ervaren wat er gebeurt als we onze verschillen waarderen in plaats van te sturen om allemaal de neus dezelfde kant op krijgen. Smaakt naar meer.

Desiree

“Ik ben bij Frans terecht gekomen omdat ik herstellende was van een burn-out. Ik had een traject gevolgd bij een psycholoog en wist alles heel goed in mijn hoofd te beredeneren. Mijn psycholoog stelde voor om mijn traject voort te zetten bij Frans, zodat ik mijn opgedane inzichten kon leren voelen. Bijvoorbeeld waar liggen mijn grenzen en deze aanvoelen voordat ik eroverheen ga en niet achteraf beredeneren waar het fout ging.

Het is moeilijk om te omschrijven hoe de therapie er precies uitziet. Door oefeningen met houding en aanraken kreeg ik meer inzicht in mijn onderliggende patronen en automatische reacties. Wat mij verbaasde was dat een kleine aanraking, zoals een hand op je rug, een heftige reactie kan geven. Frans legt dan duidelijk uit waar dit vandaan komt. Hierdoor geeft het inzicht en kun je ermee aan de slag. Ik kreeg huiswerk mee om de opgedane kennis te oefenen en indien nodig aan te passen. Een voorbeeld is dat ik het makkelijk vind om iemand aan te raken, maar het lastig vind om zelf aangeraakt te worden. Met 2 vriendinnen heb ik afgesproken dat zij mij regelmatig ineens aanraken. In het begin vond ik dat vreselijk maar gaandeweg raakte ik eraan gewend. Tegenwoordig merk ik dat ik het zelfs niet erg meer vind als mensen die wat verder weg staan mij aanraken.
Een van de belangrijkste punten die ik heb geleerd is dat je door interactie met anderen meer op jezelf kan leren vertrouwen. Door veel te oefenen in een veilige omgeving kun je op jezelf vertrouwen in minder prettige situaties.

Het traject heeft mij veel geleerd en ik pas het geleerde nog steeds toe. Al verval ik soms weer in “oud” gedrag, want iets wat je lang gedaan hebt leer je niet in een keer af.
Maar ik herken het nu en ga stap voor stap vooruit.”

Tonny

Eindelijk echt thuis mogen komen in mijzelf.
Wat Frans in de haptotherapie voor mij betekend heeft, na vergeefse zoektocht om hulp in andersoortige therapie. Al bij de aanvang van de eerste sessie, in een ‘oog-contact’ was het er: erkenning/vertrouwen! Wat goede, volwassen, wijze, toegewijde ouders betekenen voor hun kinderen in élke levensfase, in het bijzonder in moeilijke momenten van het kind zijn, puber zijn, of later, dat zou ik hier mogen verwachten.

De vertrouw volle, aandachtige aanwezigheid proeven en mogen ondergaan: “Je mag er zijn, zoals je bent”, “Jij kunt het en je komt hier doorheen”, “Je mag op mij rekenen”. En meer van dergelijke bevestigingen. Kortom; het écht gezien worden, opgenomen als hulpbehoevende en aanvaard, ook bij mijn neurotisch- en/of onvolwassen gedrag!
Mogen zijn, die je bent en de herhaalde stimulans om vooral bij mezelf te blijven.
Ondersteunend, oriënterend, bevestigend en richting gevend in moeilijkheden en twijfels bij relaties in het verleden en het heden. Ook de bijzonder effectieve aanpak in het blijven steken in problemen met betrekking tot overleden familieleden.

Over het algemeen lukt het steeds beter om dicht bij het hier/nu te blijven, en dat voelt zó goed! Een innerlijk ‘weten’/’voelen’ dat het goed is, zoals het is, ook als een situatie niet gemakkelijk is; als ik door iemand niet of verkeerd begrepen wordt. Daar werd ik al-te-vaak verdrietig van, uit het lood geslagen, wat aanvoelde als pijn, als niet normaal zijn. Nu is het alsof iets in me dan zegt: “En toch is het goed, zo samen onderweg”. En vanuit dit werkelijk zo te ondergaan, groeit de kracht, die LEVEN heet!

<iframe src=”https://www.linkedin.com/embed/feed/update/urn:li:ugcPost:6788483324257042432″ allowfullscreen=”” title=”Ingevoegde bijdrage” width=”504″ height=”885″ frameborder=”0″></iframe><iframe src=”https://www.linkedin.com/embed/feed/update/urn:li:ugcPost:6788483324257042432″ allowfullscreen=”” title=”Ingevoegde bijdrage” width=”504″ height=”885″ frameborder=”0″></iframe>
Name Goes Here

Geen verwijzing nodig

Haptotherapie is direct toegankelijk, zonder verwijzing van een (huis)arts of specialist. Ik ben geregistreerd bij de Vereniging Van Haptotherapeuten VVH onder nr. 16A en sta ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Vergoeding

De meeste zorgverzekeraars vergoeden een gedeelte in het aanvullende verzekeringspakket. In de polisvoorwaarden wordt aangegeven aan wat het vergoede bedrag per jaar is. Voor een volledig overzicht zie: vergoedingenlijst VVH.

Tarief en afzegging

Een individueel consult kost € 80,- en duurt ongeveer een uur.
Relatiebegeleiding kost € 120,- en duurt ongeveer anderhalf uur.
Voor coachingstrajecten en trainingen wordt een offerte op maat aangeboden.

Indien je een gemaakte afspraak niet kan nakomen, vraag ik je om dit zo snel mogelijk door te geven. In de tijd die dan vrij komt kan ik een andere cliënt plannen. Als de afmelding in minder dan 24 uur van tevoren gebeurt, kan de afspraak in rekening gebracht worden. Afmelden kun je via de telefoon of email.

Wijze van betaling

Na elke sessie ontvang je een factuur per mail. Deze kun je betalen via een overschrijving binnen een betalingstermijn van 14 dagen.
Indien je zorgverzekeraar een vergoedingsregeling heeft in het aanvullende pakket kun je de factuur doorsturen en wordt het deel waar je recht op hebt aan je terugbetaald.

Notabetaling en herinneringsprocedure

Wanneer de factuur niet binnen de termijn van 14 dagen zijn voldaan, wordt er vanaf dat moment een herinnerings-procedure in gang gezet. Indien na de herinneringstermijn van 14 dagen de rekening nog niet is voldaan, dan kan een derde partij ingeschakeld worden om de incasso over te nemen. De kosten hiervan zijn voor de cliënt.

Privacy verklaring

Om te weten wat de regels zijn hoe met je persoonsgegevens wordt omgegaan, zie de pagina Privacy verklaring.

Kwaliteitswaarborg

De Vereniging van Haptotherapeuten VVH is de landelijke beroepsvereniging van geregistreerde GZ-Haptotherapeuten in Nederland. De VVH staat garant voor de kwaliteit van de beroepsuitoefening van haar leden. Daarom heeft de VVH het Register van GZ-Haptotherapeuten ingesteld om de kwaliteit van haptotherapie, uitgeoefend door de bij haar aangesloten leden, te garanderen. De GZ-Haptotherapeut is werkzaam in de (eerstelijns) gezondheidszorg. Hij/zij heeft na een door het Ministerie van OCW erkende HBO/WO vooropleiding gezondheidszorg/welzijnszorg een door de VVH geaccrediteerde en SPHBO erkende opleiding Haptotherapie afgerond en voldoet aan de aanvullende eis van medische en psychologische basiskennis op HBO niveau. Voor opname in het Register van GZ-Haptotherapeuten gelden verder nog verplichtingen ten aanzien van tuchtrecht, beroepsaansprakelijkheid, praktijkinrichting en verplichte individuele en collectieve nascholing. Gedrags- en ethische regels zijn vastgelegd in de beroepscode GZ-haptotherapeut. Verder zijn het domein van de haptotherapie en de beroepscompetenties van de GZ-Haptotherapeut omschreven in respectievelijk de Domeinbeschrijving Haptotherapie en het Beroepscompetentieprofiel GZ-Haptotherapeut.
https://haptotherapeuten-vvh.nl/verwijzers

Klachtenregeling

Mocht de haptotherapie niet naar tevredenheid zijn verlopen voor je dan is het altijd mogelijk een gesprek met mij aan te vragen. Ik luister serieus naar je verhaal.
Indien dat eveneens niet een bevredigend verloop heeft kunt je een gesprek aanvragen met de vertrouwenspersoon van de beroepsvereniging om te zien of dat je verder helpt. In geval dat dit ook niet de uitkomst brengt die je had verwacht kun je overwegen een klacht indienen bij de vereniging. Wilt je hier meer van weten? Ga dan naar de klachtenregeling.

Praktijk voor haptotherapie Asten
Eikelaar 127
5721 DG ASTEN

Telefoon: 06 41 66 81 66
e-mail: info@haptotherapie-asten.nl

AGB code therapeut 90-024796
KvK 17250833

Openingstijden

Werkdagen van 9.00 – 17.00 uur en eventueel om 19.00 uur.

Contact

Haptotherapie Asten

06 41 66 81 66

Eikelaar 127, 5721DG, Asten